Gyémántszemes készlet - macska

Ma egy kicsit elbarangolnék a keresztszemesek világából bár nem túl messzire. Egy olyan technikát mutatnék meg nektek amivel gyorsan, könnyen lehet nagyon látványos képeket alkotni. Ez a Gyémántszem technika. Lényege, hogy egy előfestett képet a rajta lévő szimbólumok alapján kis apró strasszkövekkel kirakni. Ebben hasonlít a keresztszemesekhez. Minden szimbólum egy színt jelöl és a mintarajz alapján kell a megfelelő színű követ a megfelelő helyre tenni.
A készlet egy szép hosszú dobozban érkezik. Nem kell megijedni a méretétől, a fele levegő. Jól látjátok a készlet kínai. Ne féljetek, ezúttal nem a gagyi kínait kapjátok és itt nincs " szok kici occsó" effektus sem.


a doboz

A dobozban van a kép, kövek kis zacskókban sorszámozva. Egy kis műanyag gyöngytartó és két féle eszköz amivel a köveket meg lehet fogni. Én egyiket sem használom, mert van ügyes kis csipeszem azzal dolgozom.

Kövek és eszközök még becsomagolva

Kövek

A mintalap ragasztózva van így maradnak rajta a kövek. Egy műanyag átlátszó fólia védi, ez könnyen lehúzható. Munka közben mindig csak annyit szabad felemelni ebből a fóliából amekkora területen dolgozunk.

mintarajz

a fólia felemelése

A munka nagyon egyszerű, gyors és látványos. Csak a szimbólumokat kell figyelni és rápakolni a köveket.

kezdés 2014.12.05.

egy szín végigrakva

Remélem sikerült kedvet csinálni ehhez a technikához.

A készleteket innen lehet beszerezni.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100006447428506&fref=ts

Természetesen hozom majd a többi fázisképet is a haladásról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy szál, két szál, hány szál?

Hímzőállvány átalakítás