Hogyan kezdődött?

Sziasztok!

Ez most egy picit személyesebb hangvételű lesz. A cím: "Hogyan kezdődött?" természetesen arra utal, hogy én hogyan kerültem bele a keresztszemesek világába.
Nos, teljesen véletlenül. Minden 12 évvel ezelőtt kezdődött, mikor otthon voltam a fiammal gyeden. Sokat sétáltunk, ha esett ha fújt, mi mentünk. Egyik ilyen sétánk alkalmával pillantottam meg egy újságot ami felkeltette az érdeklődésemet. Elkértem az újságostól, belelapoztam, megvettem. A címe Modern Keresztöltés volt.

Az első szám

Nem csak szuper mintarajzokat találtam benne hanem képes útmutatót is magáról a technikáról. Tűm és cérnám volt, elkezdtem hát mindenféle otthon található anyagra kísérletezni. Amíg otthon voltam gyeden csak gyakoroltam, kis mintákat varrogattam, anyagom is egy méter volt csak, arra készültek a kis gyümölcsök, delfinek, teknőcök.
Ez egyébként egy lefűzhető újság volt amihez témakörönként adtak gyűrűs mappákat is. Mondanom sem kell, hogy összegyűjtöttem az egészet.

A mappák

Visszamentem dolgozni és talán mindörökre megmaradtam volna a kis mintáknál ha nem jelenik meg a Keresztszemes Magazin 2004-ben.


Megjelent és nekem végem volt. Onnantól minden számot megvettem, több mintát is kivarrtam. Életem első nagy mintáját rögtön az első számból vettem, fiamnak lett belőle falvédő és nyolc hónapig varrtam. Rémesen ronda lett, de én akkor nagyon büszke voltam rá. Még most is az vagyok. :) A magazinnak köszönhetően mertem megvenni végül a szamurájt 2005-ben és mellé egy Micimackós képet. Nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a szamurájba, de hamar rá kellett jönnöm, hogy ahhoz az én tudásom még kevés ezért félretettem és kivarrtam a Micimackót.
Aztán már nem volt megállás..... :) Sok nagy képet varrtam azóta, elindult a blog majd a facebook oldal is. Több varrós csoportban is tag vagyok, sokat tanultam, fejlődtem és most már vallom, hogy nincs lehetetlen minta vagy túl nagy kép, mert csak idő kérdése és bármit kivarrok. :) Londont is!

Megjegyzések

  1. Nagyon sok szép mintát találni ezekben a mappákban.

    VálaszTörlés
  2. Igen, rengeteg szép minta van bennük. Nem bántam meg, hogy rátaláltam. Azóta is kincsként őrzöm. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gyémántszemes készlet - macska

Egy szál, két szál, hány szál?

Hímzőállvány átalakítás