Napraforgó - összegzés


Véget ért egy újabb kicsit megfeszített tempójú varrás. 4 és fél hónapig készült, határidőre vállaltam, ezért nem lehetett vele lassúzni. Van előnye és van hátránya is a határidős munkáknak. Előnye, hogy nincs idő lazsára, varrni kell akkor is ha éppen nincs kedvem. Hátránya ugyanebből fakad. Vannak napok amikor nincs kedvem varrni vagy egyéb teendőimmel kéne foglalkoznom, de egy határidős munkánál erre nincs lehetőség. Ugyanakkor a gyorsaság nem mehet a minőség rovására sem, szóval meg kell találni az egyensúlyt. Ebben az esetben ez sikerült, elégedett vagyok vele.
Ez a kép rendelésre készült. Izgalmas időszak volt a megrendelővel való megbeszélés, a neki tetsző minta kiválasztása. Ennek a mintának a beszerzése is kalandos volt. Már februárban megrendeltem, de csak márciusban derült ki, hogy ez a készlet nem fog beérkezni Magyarországra, ezért kedvenc külföldi beszerző oldalamhoz fordultam az ebayhez. Egy francia eladónál akadtam rá, rendelés feladva, fizetve és három nap múlva már a kezemben volt a csomag. A készlet kibontásakor volt részemről egy kis "ijedelem", el nem tudtam képzelni, hogy hozza ki az RTO mindössze 15 színből ezt az összetett, nagy képet.


Először hímzőrámával kezdtem el varrni és párhuzamosan haladt a pillangóval. Ez persze lassította mindkettőt, de csak pár napig. Amint kész lett a pillangó, a napraforgó rákerült az állványra.
Itt jól látszik, hogy megnyomta a ráma az anyagot
Az állványon varrás már gyorsított a tempón rendesen. Amikor az első levél és virág elkezdett kibontakozni elszállt minden aggodalmam a kevés színnel kapcsolatban. Fantasztikus jól megoldották. Ugyanazok a színek építenek fel minden virágot és levelet, de mivel mindig más a sorrend, nincs két egyforma virág vagy levél a mintán.
1. oldal kész

2. oldal kész

Ahogy haladtam előre, úgy vált egyre kedvesebbé számomra a minta. Számomra fontos, hogy érzelmileg kötődjem az éppen varrott képhez hiszen legjobb esetben is hónapokat töltök el a varrásával.
3. oldal kész
Ez a kép eleinte nem mozdított meg bennem semmit, bár szép és tetszett, de ennyi. Ahogy aztán kezdett kialakulni, kész lett az első levél, virág egyre inkább megtetszett. Varrás közben egyre többször kezdtem elgondolkodni rajta, hogy milyen lesz a kész kép és mit fog szólni majd hozzá az akinek készül.
4. oldal kész

5-6. oldal kész
Fele távnál még nem látni a végét, de már haladt annyit az ember, hogy lássa, milyen is lesz a kész kép. Ez az a pont ahol én megtáltosodom kicsit, szerencsére a szabadság is segített, bár eközben volt egy szobafelújításunk is ami visszavetette a tempót. Ezért lett az általam számolt 3 hónapból 4 és fél.
7-8. oldal kész

9.-10. oldal kész
A fele táv volt az a pont is ahonnan két oldalanként készült egy fáziskép, főleg mert így látványosabb a haladás.
11. oldal kész
Na, ez az a pont amikor engem elfog egyfajta keserédes érzés. Már a célegyenesbe fordulok és ilyenkor úgy érzem minden óra kevés amit varrással tölthetek, varrnám folyamatosan, hogy minél előbb kész legyen. Ugyanakkor ott van a búcsútól való félelem is. Az érzés, hogy mindjárt kész, nem varrhatom tovább, ki kell adjam a kezemből az nem jó. Ilyenkor bár sietnék, kicsit belassulok, húzom picit az időt, hogy még egy kicsivel több időm legyen vele. Főleg mert a keretezés után át kell adnom és többé nem fogom látni.
Elkészült
Itt még nincs se kimosva se kivasalva, azt majd a keretezés előtti hétvégén fogom megcsinálni. Utoljára még két kép csak, hogy az alkotó is szerepeljen. :)

35x69 cm
Technikai adatok:
RTO készlet, 14 countos aida, 35x69 cm, kb. 40 ezer kereszt ( 80 ezer öltés ).
Kezdés: 2014.04.17.
Befejezés: 2014.08.29.
A hátulja, mert annak is szépnek kell lennie :)
Végezetül. Ez egy számomra nagyon kedvessé vált kép volt, szerettem varrni, jó emlékeim fűződnek hozzá. A minta remekül felépített, könnyen varrható és bár nagy kép, mindenkinek bátran ajánlom. Kevés színből igazán látványosat alkot és még a napraforgókat is megszerettette velem. :)

Már csak a keretezés van hátra, no meg az átadás és természetesen arról is lesz beszámoló.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gyémántszemes készlet - macska

Egy szál, két szál, hány szál?

Hímzőállvány átalakítás