Hímzőállvány átalakítás

Sosem vágytam állványra. Mindig rámán varrtam ami kisebb képeknél nagyon is jó. Azonban a nagy képeknél elveszi az időt, hogy állandóan odébb kell tenni a rámát. Az is lassít, hogy az egyik kézzel tartani kell a keretet. Az állvány ezt a problémát oldja meg. Tartja a keretet ami nem ráma, tehát nem bele kell szorítani az anyagot, ezért nem deformálja el a hímzést. Illetve lehetővé teszi a két kezes varrást. Meg kell vallanom, ez eleinte nehezen ment nekem, de hamar belejöttem és gyorsabban haladok így.
Az eredeti állványt asztalos barátom készítette, első ilyen munkája volt és igazán jól sikerült. Nagyon jó volt varrni rajta de csak széken ülve lehetett. A mi otthoni székeink nem túl kényelmesek ezért átlag két órát bírtam ki mielőtt elkezdett fájni a hátam. Ezért került sor az átalakításra. Mint látható így viszont szélesebb lett, nagyobb helyet foglal. Viszont két mozdulattal szétszedhető és egyszerű, álló állványként betehető a sarokba. Most már kényelmesen hátradőlve tudok varrni a kanapén akár 8-10 órán keresztül is.


az eredeti állvány

Átalakítás után

Most már tényleg nagyon szuper!

Megjegyzések

 1. Szia!
  Segítségedet szeretném kérni! Édesanyámnak szeretnék készíttetni ilyen állványt. Az lenne a kérésem, hogy mond meg légy szíves a méreteit:
  min. magasság:
  max. magasság:
  Hizmőkeret szélessége:
  Himzőkeret max. mérete:
  Himzőkeret min. mérete:
  Milyen távolságban vannak a magasság és a himzőkeret állíthatóságok?

  Előre is köszönöm a segítséged!

  VálaszTörlés
 2. Válaszok
  1. Nagyon köszönöm, várom! Ha esetleg van még valami jó tanácsod, hogy mit változtassak rajta, hogy még jobb legyen szívesen fogadom.

   Törlés
  2. Szia! Itt a készítő Facebook oldala és még jövök a méretekkel is.
   https://www.facebook.com/butorszaki.nemethtamas/media_set?set=a.553510084751491.1073741830.100002775141969&type=3

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gyémántszemes készlet - macska

Egy szál, két szál, hány szál?